Медитерански игри

Дарио Ивановски постави нов државен рекорд на 5.000 метри

На Медитеранските игри во Оран, Алжир, македонскиот атлетичар Дарио Ивановски успеа да постави нов државен рекорд на 5.000 метри. 

Дарио Ивановски трката од 5.000 метри ја мина за време од 13:54,58 минути со што постави нов македонски рекорд.
 
Тој го освои осмото место од 12 атлетичари колку што учествуваа во оваа дисциплина на Медитеранските игри.
 

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе