Виз Ер Скопски маратон

Дарио Ивановски и Адријана Поп Арсова се победници на Скопскиот маратон

Денеска низ улиците на Скопје се одржа традиционалниот Скопски маратон на кој победници беа македонските маратонци, Ивановски и Поп Арсова. 

Фото: Скопски маратон
Дарио Ивановски го заврши маратонот со време од 02:21,27, второто место во машка конкуренција го освои Младен Стевановќ од Босна и Херцеговина, а трет беше Давид Перлич од Германија.
 
Во женска конкуренција целта прва ја мина Андријана Поп Арсова, таа постави нов рекорд, 02:40,36, втора беше Силвија Јукаила од Еквадор, а третото место и припадна на Билјана Кираџиева.
 
На машкиот полумаратон победи Ценков од Бугарија со време од 01:09,10, кај девојките прва беше Милјана Ристиќ со време 01:26,09.

Легенда под Главна слика

Фото: Скопски маратон

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе