Четири медали за каратистите на Макпетрол на турнир во Хрватска

Каратистите на Макпетрол со четири медали се враќаат од интернационален турнир ,,Кроација опен," кој се одржа викендот во Риека, Хрватска.

Со медали се закитија: Витомир Трајковски – златен медал кадети -70 кг; Сара Радичевска – сребрен медал сениорки -61 кг; Анѓела Мојсовска – сребрен медал (У21), -68 кг и Абдурахим Идризи – бронзен медал сениори -60 кг.

На турнирот учествуваа 1.917 спортисти од 25 држави.

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе