Четири медали за каратистите на Макпетрол на турнир во Хрватска

Каратистите на Макпетрол со четири медали се враќаат од интернационален турнир ,,Кроација опен," кој се одржа викендот во Риека, Хрватска.

Со медали се закитија: Витомир Трајковски – златен медал кадети -70 кг; Сара Радичевска – сребрен медал сениорки -61 кг; Анѓела Мојсовска – сребрен медал (У21), -68 кг и Абдурахим Идризи – бронзен медал сениори -60 кг.

На турнирот учествуваа 1.917 спортисти од 25 држави.

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе