Поради коронавирусот

АТП и ВТА ги замрзнаа бодовите, тенис нема да има до јуни

Поради состојбата со коронавирусот, елитен тенис нема да се игра најмалку до 8 јуни, соопштија АТП и ВТА. 

АТП и ВТА листите нема да претрпат промени поради неиграњето на тенисерите, двете организации ги замрзнаа бодовите на тенисерите.
 
Донесена е одлука сите турнири до 8 јуни да се откажат, најрано тогаш би тргнал повторно тенисот, но ако состојбата со коронавирусот уште не е средена, паузата ќе продолжи.
 
Претходно Ролан Гарос беше одложен и презакажан за кон крајот на септември.

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе