Соопштение на АМС

АМС: Неосновани се обвинувањата на Иџе

Агенцијата за млади и спорт го негира Игор Стефановски Иџе кој ги обвини за несовесно работење. 

Најдобриот македонски автомобилист утринава преку социјалните мрежи изрази разочараност од работењето на Агенцијата за млади и спорт.
 
Тој рече дека тие наместо сојузник станале најголема пречка за остварување на врвни резултати на македонските спортисти.
 
АМС преку соопштение на официјалниот фејсбук профил рече дека тврдењата на Иџе се неосновани и штетат на угледот на агенцијата.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе