Оффенсив

Мајкл Шеленбергер е човек кого магазинот Тајм го има прогласено за „Херој на околината“. Во поглед на обновливите енергии, тој од верник станува скептик, затоа што земаат премногу простор. Простор на кој некој, сепак живее. Прашајте ги желките во пустините на Калифорнија или птиците кои живеат во близина на ветерници. Шеленбергер сега е за нуклеарна енергија. И ние би биле за, кога би се гарантирало дека во нуклеарките нема да заврши некој Хомер Симпсон.

16 Март 2019 - 10:52

Пред ревносните фанови на НАТО да почнат да паничат и загрижено да вртат телефони во седиштето на Алијансата со предлог „Ние од Северна цениме дека е крајно време превентивно да удриме на Русија“, само да ви кажеме дека ова е стара заебанција а песната ја има напишано војник на Советскиот Сојуз.

16 Март 2019 - 08:40

Во Кина изгледа немаат многу време за фотосесии па моделот натенане да се мести и да фаќа различни пози. Цурава прави три пози во секунда. Ако фотографопт не успее да ги фати, Жао Ми Је. 

16 Март 2019 - 08:32

Можда може роман да се напише за оваа сцена, за сè она што на човекот му минува низ глава во овие моменти. Ама пошто никој не чита романи, видео.

16 Март 2019 - 08:14

Од една страна, шокантен е молкот на научните и образовните институции пред ваквите јазични политики во Македонија. Од друга страна, поединците кои ја обелоденуваат вистината се омаловажени и маргинализирани.

16 Март 2019 - 08:00

Без разлика колку вие мислите дека е безмозочно што годинава Рами Малек во таа конкуреција го доби Оскарот за најдобра машка улога, луѓето што се занимаваат со монтажа се неспоредливо повеќе збеснати од тоа што Боемска рапсодија воопшто беше номинран во таа категорија, а не па што доби Оскар за истата.

15 Март 2019 - 17:04

Пред две недели се отселиле ама цели четири години претходно биле вистински пекол за комшиите. Со зурли и тапани, со багери по улица, со фарбање на комшиските кучиња. Репортажа за комшии Македонци во белиот свет. Другиве комшии сега молат Бога во празната куќа да не се доселат некои земјаци на првите.

15 Март 2019 - 10:58

Кејси Неистат е една од најголемите глобални ѕвезди на социјалните медиуми, со бројки од типот 11 милиони претплатници на Јутјуб, и стравопочит од секој еден од негова фела каде и да се појави. На кратко, Неистат одлучи да се откаже од социјалните медиуми (Твитер и Инстаграм), затоа што му е смачено од истата работа од која и вам ви е смачено само не преземате ништо околу тоа - социјалните медиуми се претворени во комплетно бесцелно губење време, кое не си ни свесен дека ти се случува. А дечкото не прави ништо радикално, туку само решава да ги избрише апликациите од својот смартфон, што е буквално еден потег пер социјална мрежа.

14 Март 2019 - 11:58

Намибиско-германски уметник на непозната локација во пустината во Намибија поставува аудио опрема која за век и веков треба на рипит да ја свири „Африка“ од Тото. Инаку, вечноста на проектот потекнува од тоа што целата опрема е врзана на колектор на сончева енергија.

13 Март 2019 - 16:38

Ако за ништо друго не ви е мерак, Гордон Ремзи треба да се гледа за изобилието начини со кои располага за да укори и навреди човек, и како секој пат одново и искрено е изненаден од туѓи фејлови.

13 Март 2019 - 14:17

Биле на брифинг во Влада, таму им давале упатства и насоки како се користи името и слично, и онда пишале нешто од кое сакаме (со гадење, со све) на време да се оградиме.

13 Март 2019 - 07:23

Општа тривија од видеото: На агенцијата што посредува и има платено над 10.000 за контактите со девојката (пример еден меил да размениш е 10 долари).
Една опсервација од страна околу целата работа:

- Тој во видеото: Девојката изгледа како Анџелина Џоли, што можеш таму да згрешиш?

- Јутјуб коментар на видеото: Ти не изгледаш како Бред Пит.

12 Март 2019 - 16:55

Знае да свири клавир како да има 6 години, a се труди да свири како да има 30 години (или која и да е возраста кога луѓе најмногу се трудат).

12 Март 2019 - 14:49

Или кога докторите му забраниле на стариот да јаде мрсно па додека го масирале, сам си пеел: „Друже Тито, бјела лица, нема више кобасица“. Или кога Тито го прашува папагалот "Како си данас?" а овој му враќа "Јебено..."

12 Март 2019 - 12:37

Се множат вести за тоа како роботи го заменуваат човечкиот труд како што автоматизацијата освојува сектор по сектор во индустријата. Но, луѓето не се единствените кои ќе останат без работа.

11 Март 2019 - 15:35

Во дипломатијата како гранка од јавно политичкиот живот професионалните кадри треба да бидат повеќе застапени од политичките.

повеќе

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе