Оффенсив

Прво: бракот е како лотарија, па веројатно нема да добиеш. Ама ако добиеш тоа е толку добро што само за тоа вреди да се проба. Второ: 50% од браковите завршуваат со развод, ако ти кажам дека надвор има  50% шанси да паѓаат метални кугли, ти ќе останеш дома, нема да стапнеш надвор. Трето: да купиш куќа ќе ти дадат 50 формулари што треба да ги пополниш, што ти објаснуваат сè... кога влегуваш во брак не добиваш ни едно ливче, ни летка на која пишува „само што ја направи законски најважната работа во твојот живот.“ Има уште.

20 Септември 2018 - 16:52

Овој градоначалников место да земе да решава градски проблеми како на сликите подолу што ви ги испраќам, чоеков се бафта со приватни проблеми на фамилии, пелени, станови...Што е он, градоначалник или зградоначалник? Сликиве се изминатава недела сликани.

20 Септември 2018 - 13:43

И ние сме знаеле јаки кандидати да дадеме за тоа срање од реално шоу ама бидејќи во тој формат ниедно дно не е конечно, во овогодинешниот кастинг се нашло место и за Среќко Вучиќ. Пред десет години имаше документарец за него, со сите негови ПТСП демони, наци тетоважи и поривот „Да го земам калањниковот и да потепам пола село“. Со среќа.

20 Септември 2018 - 12:52

Ако ти каже „добро“ или „немај гајле, јас ќе средам“ или ако само издиши... Ништо не е онака како што тебе ти се чини дека е.

20 Септември 2018 - 12:33

Група од 50 рандом луѓе испречени пред една од големите непознатици на „пакувано на парче“ културата: како да исечеш лубеница на триаголници. За исполнување на потфатот имаат отприлика доволно алат за од балван да направат кауч на отварање.

20 Септември 2018 - 10:43

Вие кои немате дете, ни дете од своето дете, немате идеја за што зборувам па сега ќе ви објаснам: блазе си ви.

19 Септември 2018 - 14:45

Амбасадите се претворија во шпиунски центри, кодошот и неговиот шеф се мрзливи исто како авторите на окултните книги, технологијата се развива со чекор на рак, во иднина тајната ќе има само една копија и ќе се држи во сеф.

19 Септември 2018 - 13:53

На ТЕД веќе може да се сретнат секакви будалаштини (пред извесно време една цура објаснуваше дека педофилијата е сосема легитимна сексуална ориентација), но на таа платформа уште може да се најдат драгоцени и инспиративни погледи. Овојпат, нобеловецот Даниел Кенеман, автор на книгата „Мислење, брзо и бавно“, за загатката меѓу искуството и сеќавањата. 

19 Септември 2018 - 13:27

Никогаш не знаете кога ќе се случи, но често доаѓа моментот кога на работа сте сигурни дека до крајот на работното време нема да направите ништо продуктивно.

19 Септември 2018 - 11:20

Досега никој се нема вака изругано со Јунајед стејтс. Ни на Путин не би му текнало вака да ги мајтапи. Многу се цареви, значи многу.

19 Септември 2018 - 07:39

Ако нешто може да се научи од видеово тоа е дека под итно треба да се основа невладина организација, кризна група, советувалиште и засолниште за ранливата група на тинејџери криминалци претепани од 83-годишни пензионери. А ако не казна, пензионерот треба да мине барем темелна наобразба за маките на денешната младина соочена со вечната неправдина на пакосното зло познато како „животот не е како што ти си го замислуваш на 18 години“, по што како што е ред ќе следуваат семинари за градење доверба и разбирање меѓу двете страни.

17 Септември 2018 - 21:37

Дечково си дава за задача да имитира 28 глобално познати комичари и на спектакуларен начин успева да ги утне сите до еден и притоа фантастично да ги скине.

14 Септември 2018 - 16:22

Никола Димитров, Јани Макрадули и уште по некој, во велелепниот простор на Антички словенски театар, на заинтересирани охриѓани им ги објаснуваат предностите на Северна Македонија. Ги знаете ли гужвите на Блек Фрајдеј? Е па, не. Пошто на Блек Фрајдеј се попусти, а ова е распродажба.

14 Септември 2018 - 14:21

За среќа, ни за него ни за многумина други веќе не мора да си ја траќаме главата околу оваа дилема од народната песна. Бидејќи бурата низ која минуваме, некому ќе му фрли прашина во очи ама затоа некому ќе му ја оддува маската.

14 Септември 2018 - 12:14

Дали Кривината е во право, само затоа што многу ќе вика? Дали Правината ќе остане чиста ако поверува дека постои бесплатен ручек? Поздрав од Цепенков.

14 Септември 2018 - 11:40

Не е во прашање само Русија VS Западот. Има нов играч на масата.

повеќе

Ако на референдумот на 30 септември македонските гласачи изгласаат да се смени името на нивната држава во Северна Македонија, НАТО треба да ја покани нивната влада во Алијансата.

повеќе

Паметам како вчера да беше: пред самиот распад на Југославија, по локалните пазарчиња на таа земја нагло се расшетаа сомнителни типови што шиткаа лажњаци на статусниот симбол на мојата генерација - славните фармерки „петсто кец”. 

повеќе