Изгласан новиот Деловник, Џафери рече дека собранискиот систем е оштетен, ќе работат во „Купола“
1700502164

Претседателот на Собранието, Талат Џафери потоа рече дека на денешната седница е направена материјална штета и е онеспособен системот за работа во пленарната сала. 

„Седниците на Собранието до отстранување на штетите ќе се одвиваат во салата Купола“, рече Џафери.

Инаку, вечерва изгласаниот Деловник ќе се применува од следниот парламентарен состав, што значи дека актуелните пратеници ќе се раководат со сега веќе стариот Деловник.

Новиот Деловник е резултат на неколкугодишни разговори меѓу пратениците од овој и минатиот парламентарен состав во рамки на „Жан Моне“ процесот.