Крмов: Сите пратеници се против Левица, исти сте, важни ви се само функциите
1700499170

До претседателската маса се доближи и Талат Џафери, кој во улога на предлагач на предлог-деловникот, седи во пратеничките клупи и се изјаснува за секој амандман дали се прифаќа или не.

Расправијата во која се вклучи и Џафери потраја неколку минути во бесшумна атмосфера за новинарите и гледачите на телевизискиот пренос, а на моменти делуваа мирно.

На крајот, Крмов се врати на говорницата, а Мисовски даде половина час пауза.