Заев за Богоевски: Самиот ќе одлучи дали ќе поднесе оставка

Премиерот Зоран Заев при денешната посета на Виена, зборуваше и за актуелниот случај со пратеникот Павле Богоевски. Заев повика истрагата да се заврши, а исто така истакна и дека Павле самиот треба да одлучи дали да поднесе оставка или не.

„Тој направил обид да набави лек за својата сестра, не сум имал можност да се видиме, но ќе се видиме. Треба да биде еднаков како сите, но тој сам се пријави и го пријави и таксистот. Јавно настапи и транспарентно, не го бранам, но како што се зборува за сите така и за него“, истакна премиерот Заев.

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе

Без оглед на политичката заднина на случајот за изнудување, владата во Скопје мора да се фокусира на темелна истрага наместо на ограничување на штетата.

повеќе