Влада

Заев вработува уште еден советник, плата 50.000 денари

Канцеларијата на претседателот на Владата на Република Македонија објави оглас за вработување на еден посебен советник за труд и социјална политика во канцеларијата на премиерот Зоран Заев. 

Вработувањето е на определено време.

Кандидатот треба да има стекнати 240 кредити според ЕКТС или завршен VII/1 степен, научно поле социјална работа и социјална политика; правни науки.

Советникот треба да биде подготвен да ги исполни и посебните услови на работното место: работа за време на неделен одмор, работа за време на празници утврдени со закон заради извршување на итни и неодложни работи.

Основна нето платата што ќе ја добива ќе изнесува 50.000 денари.

Рокот за пријавување трае до 20 ноември.

Со ова вработување бројот на советници во кабинетот на Заев би изнесувал вкупно 40.

Деталниот список преглед на советниците по име и презиме е објавен на сајтот на Владата. 

Планот за чист воздух од само 1,5 милиони евра издвоени од буџетот и за граѓаните и за еколошките активисти е несериозен.

повеќе

Во битката за фотелја во ФФМ секогаш решавачка била „техниката" на добивање гласови од делегатите со поткуп, ветувања, партиски и притисоци на локалните моќници... 

повеќе

Како може да се надминат исклучивите и националистички толкувања на минатото: што работат комисиите?

повеќе