ЕКСДИРЕКТОРОТ НА БЈБ ЛОЦИРАН ПРЕКУ ТРИ БАЗНИ СТАНИЦИ

За време на „крвавиот четврток“ Чавков бил на стотина метри од Собранието

Раководителот на Оперативниот штаб на МВР за време на „крвавиот четврток“ во Собранието, Митко Чавков, кој тогаш беше и директор на Бирото за јавна безбедност, за време на насилствата бил на само стотина метри од Собранието.

Неговиот мобилен телефон бил лоциран на три базни станици, и тоа на ВМРО-ДПМНЕ, Алмако и италијанската амбасада, во триаголникот во центарот на Скопје, објави Телма.

Истрагата сега успеала да го лоцира по позицијата на неговиот мобилен телефон. Со проверка преку базните станици е откриено дека во времето на упадот и на
насилствата Чавков бил на стотина метри од Собранието.

Според информациите на Телма, Чавков одбил да даде исказ пред работната група во МВР, а на распит се уште не е повикан ниту во обвинителството со кое се уште раководи Марко Зврлевски а кој се очекува наскоро да биде разрешен.

Тогашниот министер за внатрешни работи Агим Нухиу го посочи како директен одговорен за насилството, бидејќи во критичните моменти не му се јавувал на телефон.

Референдумот во Дојран во недела е поделикатен од оние во Гевгелија, Богданци и Валандово, зашто отворањето рудник во Казандол може да го кутне во уште потешка агонија eзерото кое е прогласено за споменик на природата. 

повеќе

Во Франција, пред, по и за време на Втората светска војна, пушењето, особено француски марки цигари, било чин на патриотизам. 

повеќе

Не постојат „повисоки интереси" од типот на членството во Европската Унија или НАТО алијансата за кои вреди да се прават потценувачки компромиси.

повеќе