Полициска ноќна контрола

За 6 часа полицијата казни 214 пијани возачи, на 193 им ја зема возачката

За само 6 часа ноќеска полицијата фати 214 возачи кои возеле под дејство на алкохол. Пијаните возачи била исклучени од сообраќај и казнети, а на 193 од нив им биле одземени возачките дозволи.

Најмногу возачи кои управувале возила под дејство на алкохол биле фатени на територијата на СВР Скопје, вкупно 46, СВР Битола 31, СВР Струмица  27, на подрачјето на СВР Куманово  26, на СВР Тетово 20, на СВР Велес 19, СВР Штип  17,  СВР Охрид 12, а 16 биле откриени од страна на Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Откриени се и 147 останати прекршоци за што се изречени соодветни казни, соопштуваат од МВР. 

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе