По вечерашните случувања

Вонредна седница на Ријасетот на ИВЗ

Ријасетот на Исламската верска заедница одржува вонредната седница во Факултетот за исламски науки во Кондово. Седницата се одржува по најавите за промена на поглаварот на ИВЗ врз основа на судско решение.

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе

Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на владината политика.

повеќе

Анализа на проф. д-р Гордан Калајџиев на Решението У.бр.96/2016 од Уставниот суд.

повеќе