Министерство за здравство

Утре продолжува теренската вакцинација во 12 општини

Mинистерството за здравство ги објави населените места на кои утре ќе се одвива теренската вакцинација.

Теренската вакцинација ќе се одвива во следните населени места:
Тетово – Палчиште, Новаке, Камењане, Синичани, Урвич, Јеловјане 
Гостивар – Равен, Здуње, Јеловце, Печково,
Берово – Будинарци, 
Свети Николе – Дорфулија, Каратманово, 
Струга – Мислешево, Мороишта, 
Неготино – Тимјаник, 
Пробиштип – Неокази, 
Кочaни – Бели, 
Кичево – Колибари, Трапчин Дол, Длапкин Дол, 
Битола – Могила, Радобор, Д.Чарлија, Будаково, Трап, 
Македонски Брод – Белица, Драговдол, Модриште, 
Велес – Градско. 
Теренската вакцинација без закажување започна од 12 јули годинава, во над сто населени места во сите општини ни државава.
 
 

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе