Време

Топло, сончево и ветровито

Денеска времето ќе биде сончево, пријатно и ветровито, со слаб доумерен северен ветер.

Утринските измерени температури се во Скопје 20 Целзиусови степени, Крива Паланка 15, Виница 19, Берово 15, Струмица 20, Демир Капија 21, Прилеп 19, Битола 18, Охрид 15, Гостивар 16, Претор 15...

Мкаедонија и Балканот е под влијание на топла воздушна маса. Денешните максимални дневни температури ќе бидат во Скопје 31, Тетово 29, Маврово 24, Дебар 27, Крива Паланка 26, Кочани 27, Велес 30, Берово 26, Струмица 31, Дојран 33, Крушево 24, Прилеп 27, Битола 28, Охрид 27, Претор 28...

Од утре и во наредните денови ќе продолжи затоплувањето, ветерот ќе стивнува и дневните температури ќе бидат во пораст, па така кон крајот на неделава се очекуваат температури и до 38 степени.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе