Кривичен совет

Томислав Кежаровски од денеска во домашен притвор

Новинарот Томислав Кежаровски од денеска е во домашен притвор.Така реши Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје 1 Скопје на барање на неговиот адвокат. 

Кежаровски  е осуден на четири и пол години затвор, бидејќи според пресудата за случајот „Ликвидација“ тој во 2008-тата година во два последователни броеви на ревијата „Репортер 92“ го оддал идентитетот на заштитениот сведок во „Ореше“ .

Според обвинението, по објавувањето на новинарските написи, заштитениот сведок Бреза имал притисоци, па затоа се создало друга ситуација каде сведокот подоцна сам си го открива идентитетот и го менува исказот.

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе