СВР Тетово повика да се пријавува оставање на кучиња на улиците

Седумнаесетгодишен ученик во тетовската гимназија е момчето кое вчера беше нападато од куче, а случајот беше и снимен од минувач со мобилен телефон. Ученикот, кој беше каснат на левата нога, нападот го пријавил и во тетовската полиција.

Денеска Секторот за внатрешни работи Тетово со апел до граѓаните од тетовско-гостиварското подрачје доколку забележат лица кои со товарни или други возила од страна носат и истовараат, односно оставаат кучиња во Тетово, Гостивар или во други места, да се јават на телефонскиот број 192 и да ги пријават таквите случаи.

„На лицата кои ги оставаат кучињата без грижа и контрола на улиците или други јавни места им се укажува дека тоа законски ќе биде санкционирано со изготвување на соодветни поднесоци, односно со поднесување пријави против нив. Секторот за внатрешни работи Тетово во координација со тетовската локална самоуправа презема мерки за надминување на оваа појава, со цел граѓаните непречено и безбедно да се движат и да ги остваруваат своите секојдневни работни, образовни, здравствени и други потреби“, се вели во денешниот допис до јавноста од страна на СВР Тетово.

Во текот на вчерашниот ден граѓаните на Тетово преку фотографии на социјалните мрежи алармираа дека поголеми глутници од по 20-тина кучиња се движат низ градот, како низ болницата и други фрекфретни места.

МИА

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе