Известување од МВР до Судот за „ТНТ“

Македонските правосудни органи сѐ уште го водат Груевски како недостапeн

За надлежните во државава поранешниот премиер Никола Груевски е недостапен на органите на прогонот. Иако Груевски од време на време ќе се огласи на социјалните мрежи и сите знаат дека е во Будимпешта, тој за македонските правосудни органи е недостапен на органите на прогонот.

На денешното рочиште за случајот „ТНТ" судијата Огнен Ставрев извести дека судот по службена должност има обврска на секои 6 месеци да испраќа барање до МВР во врска со распишаната потерница од МВР, но од Полициската станица во Кисела Вода до Основниот кривичен суд било испратено известување дека лицето Никола Груевски е недостапен на органите на прогонот.

„Известувањето за обвинетиот Никола Груевски е исто, само се менуваат датумите. Тој и натаму е недостапен на органите на прогонот", рече судијата Огнен Ставрев.

Груевски е обвинет и во „ТНТ“ и оваа постапка од утре се враќа на почеток. 

Во име на Груевски во оваа постапка ќе постапува адвокат по службена должност. 

К.Д.

 

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе