Откако призна вина

За Кичеец заврши судењето, во „Рекет“ остануваат само Боки и Јанева

Откако Зоран Милевски Кичеец призна вина за кривичните дела за кои го гони Обвинителството во случајот „Рекет“, судот за него треба да ја издвои постапката.

По признавањето вина од Кичеец судот ќе треба да донесе одлука за тоа каква казна ќе му биде изречена на овој обвинет.

Во „Рекет“ ќе останат Катица Јанева и Бојан Јовановски, кои рекоа дека не чувствуваат вина за оваа постапка.

Кичеец прв беше пуштен од притвор во куќен притвор. Тој во моментов е пред судницата со полициска придружба, бидејќи по признанието веќе ќе биде во нов предмет.

К.Д.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе