За две недели одложени седниците и јавните расправи во Апелацискиот суд - Скопје

Повеќе јавни седници и расправи закажани за оваа и следната недела во Кривичниот оддел на Апелацискиот суд Скопје се одлагаат, информираат од судот.

Се одлагаат јавните седници и рапсрави закажани за: 7 јули по предметите КЖ-1088/19; КЖ-160/20; КЖ-165/20; КЖ-912/29; КЖ-7/20 и КЖ-288/20, за 8 јули по предметот КЖ-1033/19, 9 јули по предметот КЖ-823/19, 13 јули по предметот КЖ-689/19 и 14 јули по предметите КЖ-393/20; КЖ-231/20; КЖ-234/20 и КЖ-90/20.

Од Апелацискиот суд Скопје информираат дека странките и јавноста ќе бидат дополнително известени за денот на одржување на одложените седници.

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе