За потврдените пресуди на осудените

Врховен уште не ја доставил потврдената затворска казна за „Тенк“ за Јанкулоска до Кривичниот суд

Врховниот суд на Република Северна Македонија уште не ги пратил во Кривичен суд Скопје, списите за предметот „Тенк", со кој се потврдува казна од 4 години затвор за поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкуловска. 

Вршителот на должност претседател на Врховен суд на РСМ, Фаик Арслани, за вели дека сеуште се работи на предметот, односно дека се работи за комплексен случај.

„Има повеќе вонредни правни лекови и треба едно по опширно образложение, затоа ни треба малку повеќе време. Треба да сме трпеливи неколку дена„, вели Арслани.

МИА

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе