Кривичен суд

Во „Меѓународен сојуз“ Русковска останува обвинителка, судењето продолжува на 18 март

За 18 март е закажано следното судско рочиште за предметот„Меѓународен сојуз“, а тогаш предвидено е да сведочат Јордан Камчев и Агапи Дика. Судијката Софче Ефремова информираше дека судот бил известен дека барањето на обвинетиот Бојан Јовановски за иземање на обвинителката Вилма Русковска, е одбиено како неосновано.

Освен Бојан Јовановски, во овој случај обвинети се и неговиот тако Миле Јовановски, Фросина Ременски и Јасна Мандиќ Ерцеговиќ.

Јовановски е обвинет за „измама и перење пари“. Ременски е обвинета за „помагање во делото измама“, Мандиќ за „помагање во измамата и перењето пари“, Миле Јовановски се терети за „помагање во перењето пари“ и за „неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје“. Како правно лице обвинета е и невладината организација „Меѓународен сојуз“.

 

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе