Зад затворени врати

Судскиот совет денес ќе расправа за утврдување одговорност кај судии

Судскиот совет на Република Северна Македонија на денешната седница, зад затворени врати, ќе расправа по извештаите на комисиите за утврдување одговорност на судија/претседател на суд, а ќе одлучува и по барањата за повторно оценување на судиите.

На дневен ред на седницата се и Oдлуката за времено упатување на судија во Основен суд Берово и констатирањето престанок на судија-поротник на Основен кривичен суд – Скопје.

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе

Без оглед на политичката заднина на случајот за изнудување, владата во Скопје мора да се фокусира на темелна истрага наместо на ограничување на штетата.

повеќе