По барање на одбраната на второобвинетата

Судењето за „Рекет“ одложено, Jанева ги користи владините мерки против коронавирусот

Судењето за случајот „Рекет“ се одложува на барање на адвокатите на обвинетата Катица Јанеца. Бранителите Дељо Кадиев и Ирена Фрчковска во барањето за одложување до судот навеле дека Јанева има хронична болест и спаѓа во онаа група за која Владата поради коронавирусот препорача седење дома. 

Наредното судење е закажано за в четврток. На судењето за „Рекет“ треба да сведочат обвинителите на СЈО на предлог на Јанева. 

Македонија спаѓа во групата држави во кои се преземени ригорозни ограничувања на човековите права заради справување со коронавирусот. 

повеќе

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе