Советот на јавни обвинители ќе распишува оглас за нови обвинители во Организиран криминал и корупција

Советот на јавните обвинители денеска треба да донесе одлука за објавување оглас за избор на јавни обвинители во ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција, информираат од Советот.

Ова прашања ќе се дискутира по претходата одлука за зголемување на бројот на обвинители во ГОКК за плус пет.

Освен за оваа точка, на денешната седница на Советот на јавни обвинители на дневен ред е донесување и на одлука за старосна пензија за двајца јавни обвинители, односно за обвинителот од ОЈО Битола, Петар Аневски и за јавниот обвинител од ВЈО Скопје, Миомир Маричиќ, кој е татко на новиот министер за правда Бојан Маричиќ.

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе