Нови докази во „Рекет“

Снимките од тајното следење на Боки 13 и Кичеец се отворија во судница

Јавноста денеска ќе може да ги види доказите обезбедени со тајно следење на лица надвор од домот со технички средства.

Со одлука на судот, доказите обезбедени со ПИ-мерки во случајот „Рекет“ ќе се презентираат денес на рочиште кое нема да биде затворено за јавност. Обвинителката Вилма Русковска рече дека нема приватни разговори или нешто што може да открие приватни детали.

Ова следење со наредба на обвинителството е направено од 21 јуни до 21 јули, 2019 година, а следени се Бојан Јовановски и Зоран Милевски.

Судењето е во тек и се гледаат снимки од тајното следење.

К.Д.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе