Пресудата за случајот „Рускоска против ВМРО-ДПМНЕ“ на 13 октомври

Граѓанскиот суд Скопје на 13 октомври ќе објави дали во спотовите на ВМРО-ДПМНЕ, против обвинителката Вилма Рускоска, имало клевета или критичка мисла. Адвокатите на странките со спротивставени ставови во однос на тоа дали изборните спотови на ВМРО-ДПМНЕ, биле за нарушување на угледот на обвинителката Рускоска, или пак тоа спаѓа во категоријата на слобода на говор.

Во спотовите нарачени од коалицијата „За обнова на Македонија" нема никаква јавна критика за работата на обвинителката Вилма Рускоска, ниту пак на нејзиното постапување, рече денеска адвокатот Панче Ефтимов, полношник на обвинителката Вилма Рускоска, по завршување на рочиштето за случајот Рускоска против ВМРО-ДПМНЕ.

 

Каракачанов: На Бугаринот паметот му доаѓа следниот ден...

повеќе

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе