Како сведок во судот

Османи потврди дека се сретнал со семејството на заштитениот сведок во „Монструм“

На судењето за Монструм денес сведочи Бујар Османи. Тој пред судот рече дека бил во посета на обвинет од овој предмет, а како причина за тоа го наведе писмото испратено од семејството на Хаки Азири, кое побарало од него да каже каде им е синот.

„Ме погоди тоа, родителите на Хаки пратиле писмо јас да кажам каде им е синот. Бев прозван лично и побарав да ги најдат родителите за да им кажам дека она што го зборувам на интервју е став на претседателството на партијата. Ги најдов и отидов кај нив. Им објаснив дека сум бил погрешно интерпретиран“, рече Османи пред судот.

Тој појасни дека тоа му бил единствениот контакт со семејството на обвинетиот Хаки Азири.

Овој обвинет прво имаше статус на заштитен сведок во Монструм, а потоа стана осомничен и на крајот заврши на обвинителна клупа заедно со другите обвинети за петкратното убиство.

К.Д.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе