За три мандати на струшкиот градоначалник

Од 14 кривични пријави против Мерко процесуирана е само една, а нема ниту една пресуда

За три мандати, против струшкиот градоначалник, Рамиз Мерко, биле поднесени 14 кривични пријави, пренесува „А1он“. Струшкиот градоначалник кривичните пријави ги добил додека ја извршувал функцијата. 

„А1он" дојде до податоците од кривичната евиденција за Мерко. До Основниот суд во Струга успеал да стигне еден предмет за кој е поднесен обвинителен предлог.

Ова е дел од профилот на Рамиз Мерко и политичката кариера како градоначалник. Има 64 години, но не планира пензионирање. 18 години прима функционерска плата, а во изминатите 15 години беше градоначалник и министер. Струга ја води 12 години.

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе