Кривичен суд

Ново рочиште за „27 април“, денеска ќе сведочи поранешниот пратеник Весел Мемеди

Претседателот на НДП, Весел Мемеди и Стефан Младеновски (амнестиран учесник од упадот во Собранието) се следите сведоци кои е предвидено денеска да сведочат во Кривичниот суд – Скопје, за кривичниот предмет за организаторите на „27 април’’.

Овие сведоци претходно сведочеа и во друг предмет за настаните за 27 април во Собранието, каде обвинети беа поранешниот министер за внатрешни работи и директор на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков и триесет други лица.

Досега во случајот за организартoрите за „27 април”, каде се обвинети пораншениот претседател на Собранието, Трајко Велјановски, пораншените министри Спиро Ристовски и Миле Јанакиевси и екс-директорот на УБК, Владимир Атанасовски, сведочеа неколку лица, меѓу кои и техничкиот премиер Оливер Спасовски. 

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе