Нови 30 дена притвор за Орце Камчев

Основниот кривичен суд Скопје соопшти дека е продолжен притворот на Орце Камчев осомничен во случајот Плацеви на Водно. Неговиот адвокат на прес-конференција денес објави дека поднеле барање службената белешка на АНБ да се прогласи за незаконит доказ во постапката, а исто така веќе има поднесено барање притворот да му се замени со поблаги мерки на обезбедување на што судот досега не однел одлука.

„Заради интерес на медиумите кои ја следат работата на судот, ја информираме јавноста дека Кривичниот совет при Основниот кривичен суд Скопје, постапувајќи по предлогот на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција за продолжување на мерката притвор за Ј.К., донесе решени со кое сеуште постојат околностите од член 165 ст.1 т.1 од ЗКП и го прифати предлогот на обвинителството со што ја породолжи мерката притвор за 30 дена“, соопштуваат од Основниот кривичен суд. 

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе