Нова герила акција: Јустиција како приврзок на Сваровски пред Врховниот суд

Јустиција како приврзок во кутија „Сваровски“, е најновата герила инсталација, која осамна пред палатата на правдата во Скопје, на местото кадешто порано стоеше споменикот на Ќосето.

Во луксузна кутија за накит „Сваровски“, божицата на правдата е претставена како приврзок, накитена со кристали.

Ова е најнова во серијата вакви акции, со кои непознати активисти на оригинален начин изразуваат политички ставови, поврзани со актуелната полтичка ситуација во земјава во предизборието.

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе