За „27 април“

Нинџа знаел за упадот, ама не влегол во Собранието и не тепал, рече Кацарска пред пресудата

Судијката Добрила Кацарска во образложението пред пресудата за „27 април“ рече дека обвинетиот Александар Николовски-Нинџа знаел за упадот, ама не влегол во Собранието и не тепал.

„Обвинетиот Абдуљфета Алими не презема ништо, а во себе ги носи клучевите, но судот не може е да не каже дека заради овој обвинет Села остана жив. Не може да не се спомене дека Влатко Трајковски прска со ПП апарат, како и дека Ченто го удира Заев, а Младен Додевски му задава удар на Села. Игор Југ се гледа дека се допира на половината каде носи темно сив предмет. Нинџа знаел дека групата ќе влегува во Собранието и ќе носат фантомки, но Нинџа не влезе во Собрание и не презеде дејствија. Никола Митревски Кољо безмилосно го удира Александар Јанковиќ. И заштитениот сведок кажа дека се што се случило во Собрание било добро исценирано. Заев и Села според овој сведок биле таргет, а Манчевски колатерална штета“, рече Кацарска.

К.Д.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе