Рочиште во Кривичниот суд

Нинџа пропеа: Случувањата на 27 април беа контролирани од УБК и ВМРО-ДПМНЕ

Упадот во Собранието на 27 април беше командуван од парамилитарниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ. Вo УБК ме ангажираше Грујевски, а потоа му бев очи и уши на Бошкоски, сведочи Александар Ваислевски - Нинџа на денешното рочиште за случајот на СЈО „27 април".

Дел обвинети пред два дена сведочеа дека Нинџа бил врската меѓу тогашниот директор на УБК Владимир Атанасовски и луѓето што учествуваа во насилствата во прес-салата од Собранието на Република Македонија на 27 април минатата година.

Пред упадот Мијалков му рекол да се упати во штабот, а таму насоките по телефон ги давале Билјана Бришкоска, која комуницирала со Трајко Вељаноски, Миле Јанакиески, Спиро Ристовски и со Богдан Илиевски - Бетмен, а насоки давал и Кирил Божиновски. Митко Чавков комуницирал со Митко Пешов, сведочеше денеска Василевски-Нинџа.

Сведочењето продолжува.

К.Д.

Наскоро поопширно од сведочењето на Нинџа

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе