Не ме осуди судот, ме осуди политиката и Зоран Заев, рече обвинетиот Трајковски

Нема да прифатам да одам во куќен притвор, зашто ќе избегам, одма ќе избегам, ќе ја продадам државата. Вака го почна своето обраќање обвинетиот Влатко Трајковски. На ова веднаш реагираше судијката Добрила Кацарска со забелешка дека обвинетите претерале и му порача иронијата да ја остави за после судење.

„После оваа пресуда сфатив дека вие како претседател на овој судечки совет не ме осудивте, ме осуди политиката, поточно Зоран Заев. Моите две деца ќе знаат кој го затвори нивниот татко и се надевам ќе продолжат онаму кај што застанав јас и секогаш потребен на оваа држава кога и да треба.

Длабоко сум убеден ќе живеам за тој ден тие што ме обвинија за тероризам да седнат на оваа маса да одговараат за злоупотреба на службена должност за уништување на нашите животи“, рече Трајковски и за врши со повикот: „Да живее Мкедонија“.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе