Со одлука на Врховниот суд

„Ликвидација“ почнува од почеток, Кежаровски пак во судница

Судењето за предметот „Ликвидација" почнува од почеток на 2 јули по укинувањето на пресудата од страна на Врховен суд. Највисокиот суд пред три недели ги укина пресудите за предметот што е поврзан со убиството на Лазар Милошевски од 2005 година во велешко Ореше, а во кој еден од осудените е и новинарот Томислав Кежаровски.

Новинарот Томислав Кежаровски првично доби казна затвор од 4 години и 6 месеци, а потоа казната му беше намалена на 2 години затвор. Тој беше осуден дека во новинарски текст открил идентитет на заштитен сведок.

Осум лица поврзани со предметот „Ликвидација" беа осудени за различни кривични дела.

 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе