Почна „Рекет“

Лекарите му дадоа дијазепам на Боки 13, утврдија дека може да следи судење

„Бојан Јовановски има болки во стомакот и притисок 140 со 100, но тоа е резултат на стресна состојба“, утврдија лекарите од Итната медицинска помош.

Лекарот во судница нагласи дека му дале дијазепам и може да го следи судењето.

По ваквото образложение судот утврди дека судењето може да почне со воведни говори.

Ова е втор лекарски преглед на Јовановски. Тој претходно беше прегледан од затворскиот лекар, а во судот и од лекари на Итната медицинска помош.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе