Попладнево

Распишана потерница по Никола Груевски

Кривичниот суд во Скопје попладнево достави до СВР Скопје барање за издавање потерница против поранешниот премиер Никола Груевски.

„Изминативе денови судските курири се обидуваа на Груевски да му го достават решението на Советот на Кривичниот суд со кое се одбива неговата жалба во однос на двегодишната затворска казна што тој треба да ја отслужи за случајот Тенк. 
Основниот суд Скопје 1 издаде наредба за приведување на лицето за кое прашувате и на 12.11.2018 во 16:30 часот ја достави до СВР Скопје и побара издавање потерница.
 
Министерството за внатрешни работи веднаш откако му беше доставена, постапува по наредбата“, соопштија од Кривичниот суд.

Во дипломатијата како гранка од јавно политичкиот живот професионалните кадри треба да бидат повеќе застапени од политичките.

повеќе

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе