Кривичниот суд објави линк од судењата кои ќе се одржат во следните 30 дена

Кривичниот суд – Скопје, постапувајќи по препораките на Владата и Судскиот совет, како превенција од ширење на корона вирусот ја објави листата со броеви на предмети по судии кои ќе се одржуваaт во следните 30 дена, доколку се исполенти сите услови за тоа.

За подетални информации може да се информирате на следниот линк.

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе