Коруптивно судство, 6.500 евра за промена на пресуда (ВИДЕО)

Порталот Досие.мк објави видео на кое се гледа како наводно вработена во Основен суд во Скопје зема поткуп за да договори пресуда. Се работи за вработена во оддел за стопански спорови, пишува порталот.

Наводно се работи за поткуп од 6.500 евра за договорен пресуда на Апелацискиот суд да падне, односно да биде укината. Пресудата поради грешки во постапката била укината и вратена на повторно судење.

На делот од видеото кое не е објавено, се споменувале имиња на судии кои одлучувале за тој предмет.

Досие.мк објавува дека случајот ќе биде пријавен во полиција и во обвинителство.

 

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе

Толку убава, чиста земја, богата со шуми, планини и природни ресурси ја претворивме во Мордор.

повеќе

Сè повеќе се зборува за диверзификација на приходите, наместо фаворизирање само еден извор на финансирање.

повеќе