Кочан, сепак на 17 јули треба да оди в затвор, судот ја одби молбата за одлагање

Бизнисменот Сеад Кочан на 17 јули сепак ќе треба да почне да ја издржува затворската казна од 4 години и 8 месеци за случајот „Труст“ откако Основниот суд Скопје не ја прифати неговата молба за одлагање на затворската казна.

„Ја информираме јавноста дека молбата за одлагање на извршувањето на санкцијата е одбиена како неоснована и истата е доставена до странките во постапката“, соопшти Основниот суд Скопје.

Според одлуката на судот, Кочан за две недели треба да се појави в затвор.

Инаку, пресудите во случајот „Труст“ беа објавени минатото лето. Кочан доби 6 години затвор, второобвинетиот Василие Авировиќ, 2 години, а пресудата за Сафет Ватиќ беше ослободителна. Апелацискиот суд потоа ги намали казните, па Кочан доби 4 години и 8 месеци затвор, а Авировиќ условна казна.

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе