Ќосето по пресудата: Оставете ме во притвор, супер ми е со другарчињата од Шутка

Обвинетиот Горанче Ангеловски – Ќосето, кој  доби затвор од 12 години за настаните од 27 април, рече дека нема да бара да се брани од слобода бидејќи во затвророт во Шутка му е добро и оти нема пари да се врати за Велес.

„Супер ми е со другарчињата во Шуто Оризари и така немам пари да се вратам во Велес оти не сум крадел", рече со смеење Ќосето и изјави дека нема други прашања.

И неговиот адвокат Драган Пешевски пред судот посочи дека ако тој со својот автомобил не го врати Анѓеловски во Велес, тој нема со што да си оди до дома. 

ФОТО: Роберт Атанасовски 

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе