По барањето за притвор од обвинителството

Ќе ја докажам својата невиност во повисоките судови и немам намера да бегам, рече Лазаров

Илузорно е Душко Лазаров кој има семејство и кој не е многу ситуиран да бега. Тврдењето на ОЈО дека тој ќе бега е само голо тврдење, рече адвокатот Звонко Давидовиќ.

Обвинетиот Душко Лазаров кажа дека има намера неговата невиност да ја докаже во натамошниот дел од постапката и дека е убеден дека ќе успее во тоа.

„Сакам да објаснам нека недвижниот имот е заложена мојата куќа и имот на моите роднини. И навистина е нелогично да направам таква глупост, односно да бегам. Лесно и едноставно е обвинителството да бара притвор ако имаа индиции, но овде такво нешто нема. Јас сум под постојан мониторинг од МВР каде ги извршувам своите работни задачи и се надевам дека судот нема да го прифати предлогот“, рече пред судот обвинетиот Лазаров кој доби 13 години затвор.

К.Д.

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе