Почна сведочењето на клучниот сведок

Камчев со насмевка: Не сум скаран со Боки 13

Со насмевка на лицето Орце Камчев влезе во судница за случајот „Рекет“.

Тој пред судот застана на пултот за сведоци и се изјасни дека е економист вработен во Систина.

Камчев рече дека не е ниту роднина, ниту скаран со обвинетите и даде заклетва дека ќе ја зборува вистината. Неговото сведочење е во тек.

К.Д.

Фото: Роберт Атанасовски

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе