Бизнисменот-сведок

Камчев знаел дека го следат

Камчев го нарече „Рекет“ конструиран случај од двајца режисери, Јанева и Јовановски.

Орце Камчев знаел дека го прислушуваат, а за тоа вели дека добил информација од адвокатот Васил Димишков, брат на судијката Весна Димишкова, која му ја определи мерката притвор за „Империја“.

Камчев до детали зборува за тоа како била почната истрагата за „Империја“ и дека Димишков преку директорот на една банка побарал да се сретне со него.

На средбата, тврди Камчев, Димишков му кажал дека е под ПИ-мерки и дека за тоа треба да плати 100.000 евра и рече дека добил список на понуди за укинување на притвор, за прекин на постапките, како и цена што треба да ја плати за секоја мерка.

Камчев го нарече „Рекет“ конструиран случај од двајца режисери, Јанева и Јовановски.

К.Д.

Фото: Роберт Атанасовски

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе