Кацарска вели дека ВМРО-ДПМНЕ за спотовите злоупотребува пари на граѓаните

Судијакта Добрила Кацарска, реагираше на спотовите во изборната кампања на ВМРО-ДПМНЕ, каде се споменува нејзиното име и смета дека партијата го злоупотребува.

Во изјава за дел од медиумите судијката потенцира дека партиите добиваат државни пари за да ја рекламираат својата програма и својата кандидатура.

„Посебно овде би нагласила дека мојата работа е позитивно оценета од Стејт Департментот, Европската унија и ОБСЕ. Со ваква кампања, Мицкоски покажува дека не е за борба против организираниот криминал и корупцијата, па можеби тој како кандидат за премиер, пушта јасна порака дека ќе го штити криминалот и корупцијата", вели Кацарска. 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе