Жалбите пред второстепените судии

Јанева поради здравствени причини не дојде на јавната седница за „Рекет“, со писмо ги извести судиите за отсуството

Поранешната специјална јавна обвинителка и неправосилно осудена во случајот „Рекет“, Катица Јанева, не се појави во Апелациониот суд во Скопје кој за денес ја закажа јавната седница по жалбите на Јанева и Бојан Јовановски. За случајот „Рекет“ Јанева доби седум, а Јовановски девет години затвор. Здравствени причини се пречка за Јанева денес да не дојде на закажаната јавна седница. 

Таа со писмо го известила второстепениот суд дека не е во можност да присуствува на седницата. Во писмото е наведено и дека е согласна седницата да се одржи без нејзино присуство. 

За денес е предвидено пред второстепените судии да бидат образложени жалбите на двајцата неправосилно осудени во овој предмет, па потоа во најкус можен рок Апелацискиот суд треба да донесе одлука по жалбените наводи. 

ДУИ е дел од влада која, дел поради пандемијата, а дел поради непостоење на политичка волја за реформирање на системот и искоренување на корупцијата и организираниот криминал создаде назадоволство кај граѓаните.

повеќе

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе