Поради несовесно работење

Јанева остана без работа, веќе не е шефица на СЈО, ниту обвинител во ОЈО Гевгелија

На денешната седница на Советот на јавни обвинители донесена е одлука со која се потврдува дека на шефицата на СЈО, Катица Јанева, ѝ престанува мандатот во тоа обвинителство, но разрешена е и од местото обвинител во Основното јавно обвинителство во Гевгелија.

Претседателот на Советот на јавни обвинители, Ацо Колевски, на денешната прес-конференција соопшти дека на денешната седница на Советот на јавни обвинители биле донесени неколку одлуки, меѓу кои и онаа дека е вон сила решението со кое на Јанева ѝ е ставена во мирување функцијата обвинител во ОЈО Гевгелија.

СЈО и ЈО се посебни институции, и со оглед на ова решение Јанева фактички не може да ја врши функцијата, таа е разрешена и останува без работа.

Причината за Советот на јавни обвинители да го укине решението со кое ѝ е во мирување функцијата обвинител во ОЈО Гевгелија, според Колевски е поради нестручно и несовесно работење, односно поради тоа што за неа се води истрага и е во притвор за случајот „Рекет“.

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе

Хрватскиот музичар и кантавтор Дадо Топиќ уште во далечната 1973 година во неговата култна песна „Македонија" ја опиша нашата татковина како „земја каде сонцето вечно сјае".

повеќе

Одолговлекувањето на истрагата за случајот „Рекет" е тесно поврзана со политичките проценки за тоа до каде може да се оди во тактиката „жртва за квалитет".

повеќе